Vakantie: zonder rusten geen muziek

Tijdens de laatste les vroeg een leerling of het niet saai was om zo lang vakantie te hebben. Ik was natuurlijk direct geraakt door het medeleven van mijn leerling over het feit dat ik me wellicht 7 weken moest vervelen.. Ik heb deze leerling gerust kunnen stellen: eerst heb ik een week tijd nodig om alle administratie van het afgelopen jaar te verwerken. Daarna gaat de juf alle ideeën die ze heeft opgedaan in het afgelopen jaar van zich afschrijven. Dan gaat de juf op vakantie. 3 weken. Dan moet de juf voorbereidingen treffen voor het nieuwe lesjaar. Kortom: die 7 weken zullen voorbij vliegen.

Inmiddels ben ik zo ver dat ik het punt ‘afwikkelen van administratieve rompslomp’ achter de rug heb. Dat was een heerlijk gevoel! Lesgeven, coachen en trainen vind ik ontzettend leuk; papierwerk iets minder. Ik probeer ouders en opdrachtgevers altijd direct terug te mailen, maar alle andere dingen blijven vaak liggen. Pluspunt: dat wat ik belangrijk vind doe ik direct en dat werpt zijn positieve vruchten af als het gaat om klantvriendelijkheid. Minpunt: ik mis soms leuke berichten, interessante artikelen, vragen die viavia binnen komen en ik heb een week nodig om alles weg te werken.

Ik ben dus aangekomen bij het punt van het opschrijven van nieuwe ideeën. Leuk! Vanmorgen had ik een inspirerend gesprek waarvan de vragen ‘wat geeft je energie?’ en ‘wat maakt jou enthousiast?’ zijn blijven hangen. Daar ga ik me eens mee bezig houden de komende vakantie. Genoeg ideeën voor het ontwikkelen van nieuwe materialen, het vormgeven van mijn eigen lesmethode en het bedenken van nieuwe werkvormen voor trainingen. Heel fijn om die op papier te zetten en mindmaps wat te stroomlijnen. Benieuwd naar wat daaruit zal komen? Abonneer je dan opnieuw artikelen door rechts op ‘volg mij’ te klikken.

Een fijne inspirerende zomer gewenst!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Speciaal Muziekonderwijs

Muzieklessen op maat!

%d bloggers liken dit: